MTS (75*e)

Forum poświęcone działalności i ofercie zagranicznych platform cyfrowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 1188
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

MTS (75*e)

#201

Post autor: moons » 10 kwie 2018, 23:03

w sumie tylko dla ciekawości bo tak jak pisałem sprawa już jest załatwiona.
Pozdrawiam


kondon6@gmail.com

Początkujący
Posty: 78
Rejestracja: 30 kwie 2017, 9:42
Tuner: SOLO4K
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 1 razy

MTS (75*e)

#202

Post autor: kondon6@gmail.com » 10 kwie 2018, 23:45

moons pisze:
10 kwie 2018, 23:03
w sumie tylko dla ciekawości bo tak jak pisałem sprawa już jest załatwiona.
Pozdrawiam
Z kompa logowanie normalnie, no może nie całkiem. Obyło się bez wpisywania dodatkowych rzeczy takich jak np. hasło wysyłane SMS-em lub E-num i po zastanowieniu coś takiego mi się do tej pory nie zdarzyło. Zawsze było dodatkowe zabezpieczenie, może jakiś błąd w systemie mają.


Awatar użytkownika
toroidal68

Przyjaciel Forum
Posty: 2064
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 65 razy

MTS (75*e)

#203

Post autor: toroidal68 » 17 kwie 2018, 21:31

Tunerek juz dotarl,tak jak pisalem jest nowiuśki :clap2: tesknilem za nim poniewaz modul MTC lezal w szufladzie :cry:
Ale po wgraniu image z mojego backup niestety modul nie chce dzialac :cry: To znaczy dziala ale bez wysokich SR. :confused: Zrobilem foty glowicy okazalo sie ze moja glowica
nie ma takich samych wpisow na plycie :thumbsdown: Mozliwe ze to jest przyczyna.Zrobilem aktualizacje online i jest to samo :thumbsdown: :thumbsdown:
========
Juz jestem zalamany,modul MTC znow nie dziala :no: :thumbsdown: :thumbsdown:
Załączniki
IMG_4971.JPG
IMG_9476.JPG


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Channel Master 180cm /stand by/Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Salora 120cm // 90E-30W //Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

Obrazek Obrazek
davidec

Przyjaciel Forum
Posty: 937
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

MTS (75*e)

#204

Post autor: davidec » 17 kwie 2018, 21:39

A jakie masz wpisy na tej płycie ???


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W
Awatar użytkownika
toroidal68

Przyjaciel Forum
Posty: 2064
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 65 razy

MTS (75*e)

#205

Post autor: toroidal68 » 17 kwie 2018, 22:41

davidec pisze:
17 kwie 2018, 21:39
A jakie masz wpisy na tej płycie ???
=====
zapodaje screny
====
Nawet zrobilem aktualizacje online i tez nie dziala :blink:
Kur....a co sie dzieje?? :thumbsdown:
====
Czy to jest zalezne od glowicy? :hmmm: :hmmm: :slap:
Załączniki
IMG_8997.JPG
Moja stara glowica MTC (dzialalo)
IMG_2102.JPG
Moja stara plyta glowna MTC (dzialalo)
IMG_2779.JPG
Moja nowa glowica MTC wysokie SR nie dziala :(
IMG_6538.JPG
Moja nowa plyta glowna wysokie SR nie dziala :( Plyta jest taka sama


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Channel Master 180cm /stand by/Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Salora 120cm // 90E-30W //Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 1188
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

MTS (75*e)

#206

Post autor: moons » 17 kwie 2018, 22:48

no nie wiem ja trochę ślepy jestem ale według mnie masz takie same wersje głowicy i płyty. coś z oprogramowaniem a raczej sterownikami, wgraj wszystko od nowa.
Pozdrawiam


Awatar użytkownika
toroidal68

Przyjaciel Forum
Posty: 2064
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 65 razy

MTS (75*e)

#207

Post autor: toroidal68 » 18 kwie 2018, 8:46

moons pisze:
17 kwie 2018, 22:48
no nie wiem ja trochę ślepy jestem ale według mnie masz takie same wersje głowicy i płyty. coś z oprogramowaniem a raczej sterownikami, wgraj wszystko od nowa.
Pozdrawiam
=====
Jak moze byc ta sama glowica :slap:
Przyjrzyj sie dokladniej :shifty:
Przeciez jest inny symbol.Mialem juz taka wczesniej
i nie dzialala mi jak powinna.
=============
Teraz przepiąlem kabel w tunerku na drugie wejscie LNB i co sie okazalo,ze caly pakiet swieci nawet wysokie sr. :clap2:
Ale dziwna rzecz sie pojawila,jak przelacze na kanal Insigt UHD ten kanal mi nie swieci :confused:
Juz nic nie rozumiem z tego :no: :thumbsdown:
======
Wczoraj zauwazylem ze sa jakies konserwacje lub jakies przetasowania kanalow,bo kanal Insigt UHD nawet dzis mi nie dziala choc mam sygnal. :blink:
Ale zauwazylem ze pojawilo sie kilka nowych pozycji w HD tr.12040 V Oraz dwa w Ultra HD /4k Fashion tv /Rusian Exreme Ultra HD
W tym dwa moje ulubione o rybach :vivalabamba:
Załączniki
Zrzut ekranu 2018-04-18 o 08.40.03.png
Zrzut ekranu 2018-04-18 o 08.40.23.png
IMG_4826.JPG
IMG_9208.JPG
IMG_6874.JPG
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2018, 11:19 przez toroidal68, łącznie zmieniany 5 razy.


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Channel Master 180cm /stand by/Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Salora 120cm // 90E-30W //Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 1188
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

MTS (75*e)

#208

Post autor: moons » 18 kwie 2018, 10:07

te numery na dole to przecież jakieś oznaczenia producenta, partii i unijne dyrektywy.
1300VDT_DUAL_S2_T2
2016/10/08
V0.90.
to numery wersji i produkcji głowicy i te są identyczne na obu, reszta numerów moim zdaniem nie ma najmniejszego znaczenia.
Choć faktycznie dziwne zachowanie tunera. Ja bym mu jednak wgrał wszystko od początku i zobaczył jak wtedy będzie.
Pozdrawiam


Awatar użytkownika
toroidal68

Przyjaciel Forum
Posty: 2064
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 65 razy

MTS (75*e)

#209

Post autor: toroidal68 » 18 kwie 2018, 11:19

moons pisze:
18 kwie 2018, 10:07
te numery na dole to przecież jakieś oznaczenia producenta, partii i unijne dyrektywy.
1300VDT_DUAL_S2_T2
2016/10/08
V0.90.
to numery wersji i produkcji głowicy i te są identyczne na obu, reszta numerów moim zdaniem nie ma najmniejszego znaczenia.
Choć faktycznie dziwne zachowanie tunera. Ja bym mu jednak wgrał wszystko od początku i zobaczył jak wtedy będzie.
Pozdrawiam
=====
To dlaczego jak mialem jedna z tych glowic to nie dzialaly multisreamy a jak mi wymienili na ta z druga odrazu zaczal skanowac. :hmmm: :yes:
====
Siedzialem dosc dlugo wczoraj wieczorem,czesc kanalow byla w jakims zamrozeniu,nie wzystkie dzialaly jak powinny.
Dzis znikl Insight UHD nie wiem czy bedie wlaczony :hmmm: Albo mi glowica nie chce zaskoczyc na tym kanale :hmmm: choc sygnal pasku jest :yes:
====
Jeszcze raz przeskanuje transprdery i zobacze moze jeszcze cos sie zmienilo. :shifty:


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Channel Master 180cm /stand by/Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Salora 120cm // 90E-30W //Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 1188
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

MTS (75*e)

#210

Post autor: moons » 18 kwie 2018, 12:40

Dla mnie to te same głowice, cóż powiedzieć widocznie jakość tego tunera podobna do DM920 gdzie działa co chce i kiedy chce. co chyba też potwierdzają opinie użytkowników na różnych forach, gdzie raczej niezadowolone z tego tunera przeważa.
Pozdrawiam


ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagraniczne platformy cyfrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Maximus Magnus i 5 gości