Ferguson ARIVA 203 padło?

Wszystko na temat odbiorników marki Ferguson
ODPOWIEDZ
damianm2007
nowy
nowy
Posty: 2
Rejestracja: 11 sty 2013, 16:23
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Ferguson ARIVA 203 padło?

#1

Post autor: damianm2007 » 29 wrz 2016, 17:58

Hej,

Wgrałem na usb listę A200_Lista 2x1_2.18B8_patch_byJAKITAKI_24012016 i zrobiłem aktualizację z Pendrive.

Podczas aktualizacji pisało, że BID nie pasuje czy coś, ale olałem i dałem OK... no i nagle tuner się wyłączył no to mówię wyłączę z prądu no i po włączeniu nic ciemność na wyświetlaczu, ale prąd w tunerze jest.

Ktoś da rade mi pomóc? coś mam zrobić?



Awatar użytkownika
jacky-x
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 915
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:03
Lokalizacja: Duchowa stolica śl.
Podziękował: 39 razy
Dostał Podziękowań: 59 razy
Kontakt:

Ferguson ARIVA 203 padło?

#2

Post autor: jacky-x » 29 wrz 2016, 18:46

@damianm2007
Ten tuner jesli dobrze pamietam ma RS232 (przejściówka) i tym trzeba by spróbować go ratować. Ferdki zawsze można było "postawić do życia" może i tobie się uda. Pozdr


http://jackysat.atspace.com/
SAT - Ariva 250HD combo / Hivion HF8900 - Emme Esse ASC 125 - DG 380 (90E-58W)/ Inverto Black Ultra /
NAZIEMNA - Ariva 250HD/Ferguson FT 8100 HD/X3MTV-HU2300-DAT75+MRD - Logarytmiczna pas
FM - Televes FM circular 1201

Awatar użytkownika
mg98
DX-er
DX-er
Posty: 889
Rejestracja: 18 lut 2013, 12:51
Tuner: Openbox S3 mini, Showbox Vitamin, Open SX1
Antena: Kovosat 115, Mabo 150 i Laminas AS-270
Lokalizacja: Proszowice
Podziękował: 87 razy
Dostał Podziękowań: 77 razy
Kontakt:

Ferguson ARIVA 203 padło?

#3

Post autor: mg98 » 29 wrz 2016, 20:48

Da się :yes:
Ja tak ratowałem Arivę 102E.


[SAT] Laminas AS-270, Mabo 150cm, Kovosat 120 siłownik 18" 70,5°E-12,5°W
[FM & Es] Dipol 3/RZ B

[Ku Band] Inverto Black Ultra zwykły i C-120, Alyano Black Panther, Inverto White Flange, Inverto Black Pro Circular
[C Band] PAUXIS PX-900

Showbox Vitamin 5000HD, Ferguson Ariva 102E, Open SX1, Openbox S1 i S3 mini

Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1371
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 73 razy

Ferguson ARIVA 203 padło?

#4

Post autor: moons » 29 wrz 2016, 21:06

wszystkie narzędzia zresztą dostępne na stronie producenta.
Generalnie wgrywamy listy tylko i wyłącznie z tego samego softu. Wgranie listy z innej wersji softu powoduje takie problemy.
Co nie ma co ukrywać jest dość uciążliwe bo co nowy soft to od nowa trzeba układać listę. Nad tym mógłby ferguson popracować trochę
Pozdrawiam



damianm2007
nowy
nowy
Posty: 2
Rejestracja: 11 sty 2013, 16:23
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Ferguson ARIVA 203 padło?

#5

Post autor: damianm2007 » 30 wrz 2016, 17:27

zrobiłem null modem z rca jack na rs232 + adapter rs232 na usb i poszło :)
tuner żyje.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Ferguson”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość