Antiksat (16*e)

Forum poświęcone działalności i ofercie zagranicznych platform cyfrowych
zdt
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 377
Rejestracja: 05 wrz 2010, 18:42
Tuner: Vitamin, Openbox 810, Openbox SX6, Openbox S2 mini
Antena: Orbitrion 3m(83E-55,5W),AS270(85E-30W)
Konwerter: Inverto black ultra, Yuri C+Ku
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 36 razy

Antiksat (16*e)

#51

Post autor: zdt » 04 kwie 2018, 13:50

No ja mialem tak samo.
Zarejestruja ci ja na kogos i tyle. Nie dostalem dostepu do Zákaznícka zóna. Kupowlem w tym samy sklepie.


Orbitrion 3m (83e-55,5w), 3m (26e), Zynek (85e-43w), AS270 (archiwum), CAS28 (85e-30w), Hirschmann 240(stand-by)

kondon6@gmail.com
Początkujący
Początkujący
Posty: 89
Rejestracja: 30 kwie 2017, 9:42
Tuner: SOLO4K
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 1 razy

Antiksat (16*e)

#52

Post autor: kondon6@gmail.com » 04 kwie 2018, 14:27

zdt pisze:No ja mialem tak samo.
Zarejestruja ci ja na kogos i tyle. Nie dostalem dostepu do Zákaznícka zóna. Kupowlem w tym samy sklepie.
No to faktycznie trochę lipa, ja po rejestracji karty dostałem dostęp do konta. Może się przydać w przyszłości po usunięciu w UE geoblokady do np. oglądania przez neta wykupionych kanałów online bo mają np. LIVE TV i ANTIK TV GO.



sat1234
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 326
Rejestracja: 22 gru 2016, 15:16
Tuner: nbox
Antena: Corab
Konwerter: Opticum
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 5 razy

Antiksat (16*e)

#53

Post autor: sat1234 » 08 kwie 2018, 9:33

Osoby zainteresowane platforma FLIX proszę o priv. Będę zamawiał dla siebie w przyszłym tygodniu



Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 2262
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 42 razy
Dostał Podziękowań: 73 razy

Antiksat (16*e)

#54

Post autor: toroidal68 » 12 kwie 2018, 18:44

Panowie karta juz dotarla do mnie wczoraj,prosta konfiguracja pod karte Conax. :thumbsup:
Tylko si zastanawiam dlaczego mam dwa wpisy w tabeli na jednym jest koncowka
500 a drugim 501 :hmmm:
=====
W meilu mi odpisali tak:
Now you have active package Všetko čo potrebuješ for 1 year + 1 year is bonus, so paykage is active until 11.4.2020.
A czy tak bedzie to czas pokaze :yes: :w00t:
Załączniki
Zrzut ekranu 2018-04-12 o 18.42.07.png
Zrzut ekranu 2018-04-12 o 18.41.30.png


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Channel Master 180cm //83e-8W //Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-30W

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
EnoSat
DX-er
DX-er
Posty: 360
Rejestracja: 03 paź 2009, 5:02
Tuner: Dr.HD F16
Antena: GIBERTINI OP100L
Konwerter: MEGASAT Diavolo
Lokalizacja: Slovakia
Podziękował: 8 razy
Dostał Podziękowań: 38 razy
Kontakt:

Antiksat (16*e)

#55

Post autor: EnoSat » 17 kwie 2018, 19:57

Kod: Zaznacz cały

0B00:4000|FlixTV DobraTV
0B00:4001|FlixTV LepsiaTV
0B00:4002|FlixTV HBO Maxpak
0B00:4003|FlixTV Aktivni
0B00:4004|FlixTV -empty-
0B00:5000|AntikSAT Film
0B00:5001|AntikSAT Vsetko
0B00:5002|AntikSAT Zaciatok
0B00:5003|AntikSAT -empty-
0B00:5004|AntikSAT -empty- 


Gibertini OP100L /90E-50W/
WaveFrontier T90 /36E-28E-23E-19E-13E-5E-1W-4W/
Coolstream HD-1 PVR , Dr.HD F16 , Nokia 9600S , Dreambox 7020HD/500HD/7020S/500S , dBox C , TBS-5925 , TBS-5880

Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 2262
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 42 razy
Dostał Podziękowań: 73 razy

Antiksat (16*e)

#56

Post autor: toroidal68 » 23 maja 2018, 20:45

Mam pytanie do tych ktorzy posiadaja Antiksat
Na jakim kanale trzeba zostawic zeby pobral sobie aktualnienia karty?
Bo mialem niedawno 05/11 a teraz mam 05/31 i data sie nie zmienia
choc zostawiam codziennie wlaczony tuner i na kanale CT1 HD i nadal
jest caly czas taka data jak teraz
Macie jakies pomysly?Mam w oscam ustawienia au = 1 w dvbapi
=======
Czy w tym wpisie trzeba cosik dopisac?
W oscam server mam tak:
[reader]
label = Antiksat
protocol = mouse
device = /dev/ttyUSB1
caid = 0B00
detect = cd
ident = 0B00:000000
group = 2
emmcache = 1,3,2,0

w dvbapi mam tez wpis

au = 1
caid = 0B00

:hmmm: :hmmm: :hmmm:
Załączniki
Zrzut ekranu 2018-05-22 o 21.40.08.png


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Channel Master 180cm //83e-8W //Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-30W

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1222
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

Antiksat (16*e)

#57

Post autor: moons » 23 maja 2018, 21:11

nie tylko w sekcji dvbapi ma być au zaznaczone ale i w samym czytniku ma być odznaczona opcja "AU disabled"
Wszystko potem widać w webif na stronie status ma być w kolumnie AU na ON a w zakładce Readers widać dokładnie czy coś jest zapisywane na karcie czy nie.
Załączniki
01.jpg



Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 2262
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 42 razy
Dostał Podziękowań: 73 razy

Antiksat (16*e)

#58

Post autor: toroidal68 » 24 maja 2018, 21:09

moons pisze:
23 maja 2018, 21:11
nie tylko w sekcji dvbapi ma być au zaznaczone ale i w samym czytniku ma być odznaczona opcja "AU disabled"
Wszystko potem widać w webif na stronie status ma być w kolumnie AU na ON a w zakładce Readers widać dokładnie czy coś jest zapisywane na karcie czy nie.
====
Na oscamie EMMy juz niby spadaja na karte ale brak nowej daty :cry: Bede czekac do konca daty
zobaczymy czy cos sie ruszy :confused:
Pisalem do Aliano a oni odpisali ze musze wlozyc karte do orginalnego modulu
zeby zlapal sobie uprawnienia. :slap: To bede musial zakupic taki modul :wall: :sly:


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Channel Master 180cm //83e-8W //Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-30W

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1222
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

Antiksat (16*e)

#59

Post autor: moons » 24 maja 2018, 21:45

Może uprawnienia są przesyłane tylko w określonym czasie i przegapiłeś już ten czas kiedy były daty popychane do przodu a może dopiero przed końcem miesiąca znowu spadną na kolejne dni. Choć trochę to głupie rozwiązanie. W telekarcie na przykład lecą non stop, nawet jak karta pokazuje że uprawnienia się skończyły a mamy opłacony pakiet to karta będzie działać i momentalnie złapie kolejne uprawniania. Choć nie bardzo też rozumiem jak do tej pory działało to co teraz się stało że robisz panikę? Jak widzę po postach to kartę masz już ponad miesiąc wiec nawet na starym configu przechodziły uprawnienia.
Pozdrawiam



Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 2262
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 42 razy
Dostał Podziękowań: 73 razy

Antiksat (16*e)

#60

Post autor: toroidal68 » 24 maja 2018, 22:30

moons pisze:
24 maja 2018, 21:45
Może uprawnienia są przesyłane tylko w określonym czasie i przegapiłeś już ten czas kiedy były daty popychane do przodu a może dopiero przed końcem miesiąca znowu spadną na kolejne dni. Choć trochę to głupie rozwiązanie. W telekarcie na przykład lecą non stop, nawet jak karta pokazuje że uprawnienia się skończyły a mamy opłacony pakiet to karta będzie działać i momentalnie złapie kolejne uprawniania. Choć nie bardzo też rozumiem jak do tej pory działało to co teraz się stało że robisz panikę? Jak widzę po postach to kartę masz już ponad miesiąc wiec nawet na starym configu przechodziły uprawnienia.
Pozdrawiam
=====
No wlasnie chcialem tez to napisac ze karte juz mam ponad miesiac i uprawnienia spadaly normalnie,az teraz mmie troche zdziwilo jak zajrzalem na date karty :blink: ze jest nie dodana :confused:
Kurde,moze spadna nie dlugo,bo EMMy nalicza teraz normalnie.Napisali mi z ALIANO ze trzymac karte na Jednotka HD i powinno zaskoczyc,ale pisza caly czas o module z kartą :cry: A ja modulu nie posiadam :no:
Zobaczymy do konca miesiaca co bedzie,jak nie przejda bede dzwonic do nich,bo od pisania juz mnie palce bolą :grin:
=======
Załączniki
Zrzut ekranu 2018-05-24 o 22.31.59.png


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Channel Master 180cm //83e-8W //Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-30W

Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagraniczne platformy cyfrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości