Canal+ NOW 4K

Nowości ze świata TV SAT oraz mediów. Forum TV-SAT.
big-apple

Przyjaciel Forum
Posty: 896
Rejestracja: 09 sty 2011, 15:22
Tuner: 800 ,duo2
Antena: 94cm USASL
Konwerter: inverto ultra black
Podziękował: 10 razy
Dostał Podziękowań: 15 razy

Canal+ NOW 4K

#11

Post autor: big-apple » 22 lis 2017, 23:14

marrak pisze:
22 lis 2017, 17:57
Ja uważam że 4K zakończy w NC+ (i ogólnie) tak jak 3D. Po prostu żeby to miało przyszłość to już musieli by to rozprzestrzeniać na masową skalę. A w takim tempie to szybciej będzie 8K niż 4K zdoła się przebić :P
Problemem jest nasz naród Kowalskich który łyka absolutnie każdą reklame .To co jest w HD lub 4k .A potem się okazuje że i tak nie korzysta z wszystkiego co ma w TV czy w tunerze.

Ultra HD nie będzie miało aż tak dużego skoku jakościowego jeśli nadawca nie zastosuje HDR .
Włosi wprowadzają Ultra HD jeszcze później niż my .
A u nas będzie przecież Premiere League i coś tam się pojawi zapewne z Ekstraklasy.
Najśmieszniejsze jest jednak to że walneli kanał 4k na transponder na którym już jest kilka kanałów a w takich Niemczech odpalili to na takiej zasadzie że są kanały weekendowe . Masz mecz to jest transmisja. W Sky Uk jest tak samo . Kanał Sky UHD dzieli transponder raptem z kanałem z Indii gdzie sceny są statyczne. Pozostałośc to vod.

Ogólnie to jest tak jak ktoś to podsumował. Nieudolność w zarządzaniu . Za późno wprowadzili dekodery nim wystartowała pierwsza transmisja.


jackob42

Stały bywalec
Posty: 202
Rejestracja: 08 lut 2017, 17:18
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

Canal+ NOW 4K

#12

Post autor: jackob42 » 23 lis 2017, 17:00

Porównanie z zagranicą nie wygląda żle http://satkurier.pl/news/165416/mr-orbi ... -w-nc.html


davidec

Przyjaciel Forum
Posty: 892
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 19 razy

Canal+ NOW 4K

#13

Post autor: davidec » 24 lis 2017, 20:26

A czy ktoś z forum ma ten moduł NC+ który jest przystosowany do 4K ? ciekaw jestem jak on się zachowuje w tunerach z e2 np VTi


75E - 51,5E - 46e - 42e - 39e - 36e - 33e - 31,5e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 7e - 4,8e - 3,1e - 1w - 5W - 12,5W
big-apple

Przyjaciel Forum
Posty: 896
Rejestracja: 09 sty 2011, 15:22
Tuner: 800 ,duo2
Antena: 94cm USASL
Konwerter: inverto ultra black
Podziękował: 10 razy
Dostał Podziękowań: 15 razy

Canal+ NOW 4K

#14

Post autor: big-apple » 30 lis 2017, 22:01

Tak samo zapewne jak Cam Polsatu.


ybaboo
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Canal+ NOW 4K

#15

Post autor: ybaboo » 23 cze 2018, 18:08

Moduł CI+ (testowany na Vu+ Ultimo 4K z OpenPLi 6.2, TV: SAMSUNG - UE55KS9000 Smart 4k Ultra HD HDR 55” Curved LED TV) - PORAŻKA
Nie chodzi tutaj o jakość obrazu, chociaż i do tego mam zastrzeżenia. Mam bardziej na myśli jednokierunkową komunikację modułu od nc+ przez co oglądając jeden kanał nic sobie (oprócz oglądanego kanału) nie nagramy!
Pewnie można by to przeżyć na dekoderach z niższej półki, typu Zero4K
Ale posiadając Ultimo 4K z głowicą FBC, nawet posiadając zwykły dwugłowicowy dekoder 4K - chciałoby się coś więcej jak tylko patrzeć.

Oczywiście można nagrywać jeden kanał w czasie gdy oglądamy inny program TV .... ale tylko pod warunkiem, że mamy dwa moduły ci+ on nc+ - ale to już jest przegięcie

Jak zwykle robią nas w balona (bo nigdzie informacji o jednostrumieniowej komunikacji modułu nie uraczysz) a dla jednego kanału UHD taka zmiana nie ma wogóle sensu


Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 1147
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 54 razy

Canal+ NOW 4K

#16

Post autor: moons » 23 cze 2018, 18:50

Na sofcie VTi możesz oglądać i nagrywać, nagrania potem kiedy tuner jest w stanby są dekodowane i można je potem normalnie oglądać nawet bez modułu. Operator pewnie gdzieś to pisze małymi literkami, a nawet jak nie pisze to pisze o tym cały internet.

co do modułów to żadna platforma na świecie nie oferuje modułów wielostrumieniowych. Wielosystemowe i wielostrumieniowe których i tak nie można użyć z tymi nowymi kartami bo parowanie kosztują blisko jednego tysia. Także już wiedze cenę podobnego modułu od nc+
Pozdrawiam


ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości TV SAT i Medialne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość