Sat i transpondery z MIS

Telewizja satelitarna FORUM. Kompendium wiedzy o TV SAT
Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1306
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 65 razy

Sat i transpondery z MIS

#1

Post autor: moons » 19 gru 2017, 19:45

Wiem że są strony typu lygsat czy kingofsat ale może utworzyć jeden temat dla tego typu przekazów. Dziś się dowiedziałem że mój tuner potrafi odbierać takie przekazy :):) Generalnie jak to z tym jest, nie wszystkie tunery chyba odbierają wszystkie MIS?
Mój gigablue quad plus z dodatkową głowicą DVB-S2 NIM (SP2246T) spokojnie wyszukuje i odbiera MIS z 5W oraz 4.8E te które znalazłem :book:
Coś jeszcze jest co mogę sprawdzić, oczywiście uwzględniając wielkość mojej anteny?
Pozdrawiam
Załączniki
1_0_1_2191_5_13E_DDE0000_0_0_0.jpg



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12407
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 440 razy
Dostał Podziękowań: 545 razy
Kontakt:

Sat i transpondery z MIS

#2

Post autor: zuchnet » 19 gru 2017, 20:30

@moons :clap2: oczywiście że możesz sprawdzać masz tutaj po kolei
12.5W, 30W, 39E

Pytanie czy możesz odbierać tylko czysty MIS bez trybów Root, Gold i Combo czy również z tymi trybami.
Nic tylko testować :thumbsup:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1306
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 65 razy

Sat i transpondery z MIS

#3

Post autor: moons » 19 gru 2017, 20:53

Mam wszystkie trzy tryby i jeszcze kilka innych rzeczy do wpisywania.

12.5W odebrany w całości, tylko motam się z wpisywaniem tych kodów i input stream :baby:
Pozdrawiam
Załączniki
screenshot.jpg



davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1052
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 34 razy
Dostał Podziękowań: 25 razy

Sat i transpondery z MIS

#4

Post autor: davidec » 19 gru 2017, 21:09

No proszę GiGaBlue też daję radę :beer:


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1306
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 65 razy

Sat i transpondery z MIS

#5

Post autor: moons » 20 gru 2017, 17:06

Dobra dziś próbowałem 30W i 39E i niestety poległem, z 39E to pewnie wina tego że ostatnio o tej porze mam już kłopot z obiorem tej pozycji natomiast na 30W chyba poległem na tych kodach wpisywanych przy wyszukiwaniu, co strona to inne wartości ale na żadnym wpisanym zero sygnału, czyli pewnie tych nie odbiera moja głowica.
Pozdrawiam



davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1052
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 34 razy
Dostał Podziękowań: 25 razy

Sat i transpondery z MIS

#6

Post autor: davidec » 20 gru 2017, 20:19

Ten tr na 39E jest bardzo wrażliwy na skew LNB. Na innych widać różnicę w sygnale przy kręceniu a ten albo wpada albo nie ma w ogóle. Jak już ustawi się to u mnie w zezie na 80cm śmiga nawet przy opadach.


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

Awatar użytkownika
Jacek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1901
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 24 razy
Dostał Podziękowań: 78 razy
Kontakt:

Sat i transpondery z MIS

#7

Post autor: Jacek » 21 gru 2017, 10:35

Na to czy odbiornik odbiera czy nie MIS składa się pewnie kilka czynników:
- głowica
- procesor
- oprogramowanie
W listach Hanibala w pliku sattelie są chyba wpisane wartości gold root i inne potrzebne do odbioru MIS przy wyszukiwaniu automatycznym


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1306
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 65 razy

Sat i transpondery z MIS

#8

Post autor: moons » 21 gru 2017, 17:35

może jeszcze kiedyś do tego wrócę ale myślę że jednak ta głowica jest za mało czuła na te przekazy.
Pozdrawiam



garfild123
nowy
nowy
Posty: 20
Rejestracja: 04 lut 2018, 3:52
Tuner: SX6
Antena: 110
Konwerter: INVERTO
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 1 razy

Re: Sat i transpondery z MIS

#9

Post autor: garfild123 » 04 lut 2018, 20:07

Someone to check 30 west 11341 Vert 34278 3/4 S2 pilot CCM MIS 2 signal 13 dB,can not lock

: just locked with sx6, two simple test cards with the same name PVD 3 FOC,I do not know for what is it...?MIS feed????????



Robinson
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 322
Rejestracja: 11 mar 2012, 22:08
Tuner: ET9000
Antena: Mabo 115
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 32 razy
Dostał Podziękowań: 15 razy

Sat i transpondery z MIS

#10

Post autor: Robinson » 05 lut 2018, 8:36

Czy któryś z serwisów takich jak LyngSat, KingOfSat, FlySat lub innych ma na tyle zaawansowaną funkcję wyszukiwania kanałów (filtrowania), że można wybrać np. tylko MIS albo tylko konkretny system kodowania? Pewnie nie, ale wolę zapytać.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Satelitarne ABC”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości