VU+ Zero 4K

Wszystko ona temat odbiorników VU+
Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1394
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 75 razy

VU+ Zero 4K

#51

Post autor: moons » 05 kwie 2018, 16:26

ciekawy artykuł z testów Zero 4K, to jeszcze nie z modułem MTS ale z tekstu wnioskuje że jednak ta poprawka nic dobrego nie wniesie do obsługi modułu MTS, Moduł dopiero dziś dotarł do redakcji, także jeszcze kilka dni trzeba będzie zaczekać na jakieś testy.
http://satkurier.pl/news/169742/poradni ... zanie.html

Pozdrawiam



davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1165
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 36 razy
Dostał Podziękowań: 27 razy

VU+ Zero 4K

#52

Post autor: davidec » 05 kwie 2018, 17:02

Takie były moje podejrzenia, że na VU+ nic się nie zmieniło z dekodowaniem wysokiego SR - jest to poza ich możliwościami. Test pewnie to potwierdzi...


85e - 75e - 68,5e - 45e - 42e - 39e - 36e - 31,5e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 4,8e - 0,8w - 5w - 12,5w

Awatar użytkownika
shevchenko1987
nowy
nowy
Posty: 14
Rejestracja: 18 mar 2018, 16:38
Tuner: VU+ Zero 4K
Antena: 90
Konwerter: IDLB-QUDL42-UNI2L-1PP
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 0

VU+ Zero 4K

#53

Post autor: shevchenko1987 » 05 sie 2018, 13:05

Sprawdzał może ktoś ostatnio OpenATV z modułem nc+ czy kanał C+ 4K UHD działa już normalnie? ;)


nc+ | Umowa: 15 m-cy | 30.04.2019r. | Comfort+ (27.50 zł) + d/Extra+ (10.00 zł) | Canal+ (25.00 zł) | Eleven (7.95 zł) | MMPack (15.00 zł) | HBO GO (0.00 zł)
Sprzęt satelitarny: Moduł CAM CI+ | VU+ Zero 4K | 90 cm + Inverto IDLB-QUDL42-UNI2L-1PP | Sprzęt wideo: Panasonic Viera TX-50EX700 | Xbox One S
Sprzęt audio: Pioneer A-30-K | Pioneer PD-30AE-K | Pioneer N-30-K | Pioneer HDJ-1500-K | Monitor Audio Bronze 2 | Motorola Bluetooth Audio Moto Stream

leszekm
Początkujący
Początkujący
Posty: 72
Rejestracja: 21 maja 2010, 20:25
Tuner: Technisat UHD,Technomate 8000HD,USB Prof 7500,
Antena: 125
Konwerter: Inverto
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 3 razy

VU+ Zero 4K

#54

Post autor: leszekm » 30 kwie 2019, 13:19

Jak współpracuje ten tuner z modułami: TivuSat,Tricolor TV i Fransat?.



big-apple
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1025
Rejestracja: 09 sty 2011, 15:22
Tuner: SOLO 4k ,duo2
Antena: 94cm USASL
Konwerter: inverto ultra black
Podziękował: 10 razy
Dostał Podziękowań: 16 razy

VU+ Zero 4K

#55

Post autor: big-apple » 02 cze 2019, 1:20

Słabo się robi ze sprzętem. GIGABLUE 4k wycofany z Polski. W DMtrade wycofany SOLo4k. Ehhh szkoda że chociaż Vu+ UNO 4k Se nie ma miejsca na głowice naziemną.



pupil
nowy
nowy
Posty: 3
Rejestracja: 23 lis 2010, 10:27
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

VU+ Zero 4K

#56

Post autor: pupil » 09 wrz 2019, 12:13

Witam,mogę wgrać do mojego VU+ Zero 4K wtyczkę FCC do sybkiego przełączania kanałów?



tweed77
Początkujący
Początkujący
Posty: 63
Rejestracja: 05 lip 2019, 22:19
Tuner: Vu Ultimo 4K
Antena: wiele
Konwerter: wiele
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 5 razy

VU+ Zero 4K

#57

Post autor: tweed77 » 09 wrz 2019, 12:31

leszekm pisze:
30 kwie 2019, 13:19
Jak współpracuje ten tuner z modułami: TivuSat,Tricolor TV i Fransat?.
Starsi bracia tego Vu Zero 4K czyli:
Vu Uno 4K - Vu Uno 4K SE - Vu Duo 4K - Vu Ultimo 4K współpracują ok z tymi modułami co wymieniłeś.
U mnie te moduły pracują - pracowały z softem VTi 14.03

big-apple pisze:
02 cze 2019, 1:20
Słabo się robi ze sprzętem. GIGABLUE 4k wycofany z Polski. W DMtrade wycofany SOLo4k. Ehhh szkoda że chociaż Vu+ UNO 4k Se nie ma miejsca na głowice naziemną.
VU Solo 4K / VU Uno 4K został w ogóle wycofany ze sprzedaży także w Niemczech.
Zakończono produkcję tych modeli.
Głowicę DVB-T/C możesz dołożyć do VU Duo 4K - następcę VU Solo 4K.


pupil pisze:
09 wrz 2019, 12:13
Witam,mogę wgrać do mojego VU+ Zero 4K wtyczkę FCC do sybkiego przełączania kanałów?
Jak masz soft VTi w tym dekoderze VU Zero 4K to masz włączoną bodajże z automatu tą wtyczkę.
Tak jest w Vu Uno 4K - Vu Uno 4K SE - VU Ultimo 4K.
Więcej problemów ta wtyczka wprowadza niż jest tego warta.



pupil
nowy
nowy
Posty: 3
Rejestracja: 23 lis 2010, 10:27
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

VU+ Zero 4K

#58

Post autor: pupil » 09 wrz 2019, 12:49

Soft mam Openpli 7.0,jakie są problemy z tą wtyczką?



tweed77
Początkujący
Początkujący
Posty: 63
Rejestracja: 05 lip 2019, 22:19
Tuner: Vu Ultimo 4K
Antena: wiele
Konwerter: wiele
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 5 razy

VU+ Zero 4K

#59

Post autor: tweed77 » 09 wrz 2019, 12:51

Wtyczka powstała dla dekoderów VU z dwoma głowicami.
Ciągle odpytuje kartę - potrafi zawiesić działanie karty.

Mam Vu Ultimo 4K - miałem VU Uno 4K - Vu Uno 4K SE i soft VTi - pierwsze co zrobiłem to odinstalowałem w sofcie tą wtyczkę.
Poza tym ty masz VU Zero 4K - jedna głowica sat więc i tak z jednego transpondera będzie to działać.



pupil
nowy
nowy
Posty: 3
Rejestracja: 23 lis 2010, 10:27
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

VU+ Zero 4K

#60

Post autor: pupil » 09 wrz 2019, 12:55

Ok,rozumiem,dzięki za szybką odpowiedz.



ODPOWIEDZ

Wróć do „VU+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości