E-Channelizer

Jeśli masz problemy, chcesz zadać pytania, podzielić się swoimi doświadczeniami, to pisz tutaj. Telewizja satelitarna FORUM.
ODPOWIEDZ
ryszard_k11
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 324
Rejestracja: 12 kwie 2016, 21:56
Podziękował: 6 razy
Dostał Podziękowań: 7 razy

E-Channelizer

#1

Post autor: ryszard_k11 » 12 kwie 2019, 12:46

Moje pytanie-dla Forumowiczów na pewno banalne.
Po pobraniu danych z tunera nie widzę jak te dane zapisać na PC.Jest funkcja:odczyt - pobiera dane i funkcja zapisz - wysyła do tunera. A jak zapisać do archiwum w komputerze.? :hmmm:
Dotychczas używałem DreamboxEdit.



Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1371
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 73 razy

E-Channelizer

#2

Post autor: moons » 13 kwie 2019, 9:15

Pozdrawiam
Załączniki
01.jpg



ryszard_k11
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 324
Rejestracja: 12 kwie 2016, 21:56
Podziękował: 6 razy
Dostał Podziękowań: 7 razy

E-Channelizer

#3

Post autor: ryszard_k11 » 13 kwie 2019, 10:10

@moons,
Dzięki.Tak robię :book:
Coś moja głowizna nie ogarnia,albo jakiś błąd w programie.. :wall: :wall:
Zapisz np. na pulpicie i nic się nie dzieje... :wall:
A już nawet myślałem o zakupie programu.. :hmmm:
Załączniki
1.png
2.png
3.png
4.png



Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1371
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 73 razy

E-Channelizer

#4

Post autor: moons » 13 kwie 2019, 10:41

Nie mam pojęcia z czym masz problem, program obsługuje się identycznie jak milion mu podobnych. Wszystko działa jak trzeba. Przecież musisz kliknąć zapisz żeby coś ci zapisało.
Pozdrawiam



ryszard_k11
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 324
Rejestracja: 12 kwie 2016, 21:56
Podziękował: 6 razy
Dostał Podziękowań: 7 razy

E-Channelizer

#5

Post autor: ryszard_k11 » 13 kwie 2019, 10:51

@moons,
No właśnie tak robię !!...i jak na załączonym ostatnim obrazku "ZAPISZ" - I nic się nie zapisuje..ręce opadają :wall:



Awatar użytkownika
Jacek
Ekspert
Ekspert
Posty: 1936
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 80 razy
Kontakt:

E-Channelizer

#6

Post autor: Jacek » 13 kwie 2019, 19:06

A po co zmieniać i sobie utrudniać życie. Próbowałem w/w programu, ale wróciłem do draemboxedita lub dremseta.


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

ryszard_k11
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 324
Rejestracja: 12 kwie 2016, 21:56
Podziękował: 6 razy
Dostał Podziękowań: 7 razy

E-Channelizer

#7

Post autor: ryszard_k11 » 13 kwie 2019, 19:55

Dzięki @Jacek,chciałem popatrzeć na tego E-Channelizera.Nie wiem gdzie tkwi przyczyna,że nie mogę zapisać danych na PC. Błąd programu /mam najnowszą wersję/,czy ja go nie ogarniam? :slap:
Wracam do sprawdzonych metod.. :yes:



Awatar użytkownika
EnoSat
DX-er
DX-er
Posty: 376
Rejestracja: 03 paź 2009, 5:02
Tuner: Mutant HD51
Antena: GIBERTINI OP100L
Konwerter: OCTAGON OPTIMA LNB Single OSLO PLL
Lokalizacja: Slovakia
Podziękował: 10 razy
Dostał Podziękowań: 38 razy
Kontakt:

E-Channelizer

#8

Post autor: EnoSat » 14 kwie 2019, 10:32

run as administrator


ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220

prezesib
nowy
nowy
Posty: 3
Rejestracja: 07 kwie 2019, 11:54
Tuner: VU DUO 4K
Antena: 42e-5w
Konwerter: opti
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

E-Channelizer

#9

Post autor: prezesib » 15 kwie 2019, 8:37

mam starszą wersję na jednym PC i wszystko działa, na innym próbowałem najnowszej i w wersji niepłatnej ma ograniczenia



ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości