Showbox Vitamin 5000 HD

Wszystko na temat odbiorników marki Showbox Vitamin HD 5000
Awatar użytkownika
Tomek22
DX-er
DX-er
Posty: 2970
Rejestracja: 05 cze 2010, 12:25
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD+Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m. Corab 60cm
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm. TM-1 (biały)
Lokalizacja: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował: 927 razy
Dostał Podziękowań: 270 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1151

Post autor: Tomek22 » 01 lut 2015, 21:04

Dostałem oficjalną odpowiedź od SAPRO.
Dławik ma zmniejszyć zakłócenia na głowicy powodowane zasilaczem.


Showbox Vitamin 5000HD
Prof 7301 S2

Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-40.5*W(bez 76.5*E i 78*E) Ku: Inverto Black Ultra (przerobiony) C: Kaonsat KS-N201G
WiMAX interference (od 3530MHz do 3790MHz duże zakłócenia)
Invacom SNF-031, TM-1 (biały), Siłownik 24', Deklinacja 12'

strzala
Początkujący
Początkujący
Posty: 68
Rejestracja: 19 maja 2012, 10:14
Tuner: Golden Media 990 Spark, Showbox Vitamin HD5000
Antena: Famaval 110LH alu
Konwerter: Inverto Black Ultra Single
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 7 razy
Dostał Podziękowań: 5 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1152

Post autor: strzala » 03 lut 2015, 14:04

Ciekawe jakie parametry ma ten dławik, bo bym sobie też dokupił:)



Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 285 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1153

Post autor: rysiuhelix » 27 lut 2015, 17:29

Opracowuję nową listę do Vitamin HD 5000 . Lista satelit jest już gotowa . Na liście umieściłem także satelity i ich pozycje , które będą wyniesione w 2015-2016 r .
Lista może być wykorzystana zarówno do pasma Ku jak i C-Band / w tym przypadku przełączamy LNB na 5150 / w tunerze/ i możemy skanować .
Tak , że na liście będzie wszystko / transpondery są przecież sortowane automatycznie i tuner układa je w/g częstotliwości i pasma .

Czy są chętni do współpracy przy wpisywaniu transponderów ręcznie - z pilota - Blindscan wiadomo jak zaniża częstotliwości .
Działa EPG - sprawdzone - lista przetestowana w moim tunerze - na sofcie 9957 .

Jeśli ktoś jest chętny proszę pisać na PM - ta sama lista musi krążyć po chętnych aby powstała kompletna .
Najtrudniejsze do odbioru satki - transpondery ja wpiszę .

Lista satelit obejmuje zakres od 96,5E do 58W oraz zostaje 9 pozycji TEST na testowanie Blinda , aby nie zaśmiecać listy .

Satelit z listy nie wolno kasować , przesuwać !!! - utracimy wtedy EPG . Można zmieniać nazwę i korygować pozycję .



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12407
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 440 razy
Dostał Podziękowań: 545 razy
Kontakt:

Showbox Vitamin 5000 HD

#1154

Post autor: zuchnet » 11 mar 2015, 16:25

Mój błąd, przepraszam Vitamina pięknie chodzi z EMP Centuari 16×1.
Wkradł sie błąd przy konfiguracji dziś sprawdziłem na 3 sztukach i za każdym razem współpraca wzorowa.
Niestety z 10x1 nie trybi ten przełącznik należy chyba do tych "innych" protokół zarówno tu jak i tu 1.1


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

Awatar użytkownika
Jacek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1903
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 24 razy
Dostał Podziękowań: 78 razy
Kontakt:

Showbox Vitamin 5000 HD

#1155

Post autor: Jacek » 17 mar 2015, 11:08

Jakie karty ( systemy kodowania ) działają na softach 99.57 lub 99.60. Mam aktualną kartę TVN-u caid=0B02 (conax).
Bezpośrednio w czytniku - nie działa.
W module conax jest OK.


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

Awatar użytkownika
Jacek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1903
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 24 razy
Dostał Podziękowań: 78 razy
Kontakt:

Showbox Vitamin 5000 HD

#1156

Post autor: Jacek » 19 wrz 2015, 10:59

Czy Vitamina obsłuży dysk 1,5Gb.
Na USB ?
czy można zamontować w środku na SATA -


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

Awatar użytkownika
Tomek22
DX-er
DX-er
Posty: 2970
Rejestracja: 05 cze 2010, 12:25
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD+Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m. Corab 60cm
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm. TM-1 (biały)
Lokalizacja: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował: 927 razy
Dostał Podziękowań: 270 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1157

Post autor: Tomek22 » 19 wrz 2015, 11:27

Tylko na USB, na SATA nie da rady. Jeśli chodzi o fabryczny soft to tylko FAT32. Na enigmie już chodzi NTFS i FAT32 U mnie dysk 1TB obsługuje, 1,5TB też powinien pójść jeśli o taki Ci chodzi bo napisałeś 1.5Gb :)


Showbox Vitamin 5000HD
Prof 7301 S2

Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-40.5*W(bez 76.5*E i 78*E) Ku: Inverto Black Ultra (przerobiony) C: Kaonsat KS-N201G
WiMAX interference (od 3530MHz do 3790MHz duże zakłócenia)
Invacom SNF-031, TM-1 (biały), Siłownik 24', Deklinacja 12'

bartsat
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 269
Rejestracja: 25 kwie 2012, 15:49
Tuner: Showbox Vitamin 5000 HD/AzBox Premium HD
Antena: 100cm Famaval Alu
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 20 razy
Dostał Podziękowań: 18 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1158

Post autor: bartsat » 25 paź 2015, 15:15

Czas sprzedać Showboxa. Straciły mi się uprawnienia do Skylinka i oczywiście już nie potrafię ich odzyskać na kilku kanałach nawet po ponowieniu uprawnień :/ Stało się to samo co kiedyś z TNK SD. Tam też wszystko chodziło, po miesiącu padło i uprawnień do kilku kanałów, do końca użytkowania tej karty nie odzyskałem. Nie rozumiem zachowania tego boxa :wall:



Awatar użytkownika
Tomek22
DX-er
DX-er
Posty: 2970
Rejestracja: 05 cze 2010, 12:25
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD+Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m. Corab 60cm
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm. TM-1 (biały)
Lokalizacja: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował: 927 razy
Dostał Podziękowań: 270 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1159

Post autor: Tomek22 » 25 paź 2015, 15:28

Mi TNK SD 0B01 działa do dzisiaj uprawnienia ładnie przechodzą na oscamie. Nie rozumiem Twojego problemu
Kartę tnk kupiłem jak powstało tnk kiedy była 0B00 na początku.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2015, 15:38 przez Tomek22, łącznie zmieniany 1 raz.


Showbox Vitamin 5000HD
Prof 7301 S2

Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-40.5*W(bez 76.5*E i 78*E) Ku: Inverto Black Ultra (przerobiony) C: Kaonsat KS-N201G
WiMAX interference (od 3530MHz do 3790MHz duże zakłócenia)
Invacom SNF-031, TM-1 (biały), Siłownik 24', Deklinacja 12'

Awatar użytkownika
igorlan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 545
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:37
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD
Antena: Parabola 180
Konwerter: Invacom SNF-031
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 35 razy
Dostał Podziękowań: 23 razy
Kontakt:

Showbox Vitamin 5000 HD

#1160

Post autor: igorlan » 25 paź 2015, 15:29

U mnie tez TNK smart HD chodzi bez problemu, uprawnienia tez regularnie przechodza. Byc moze masz cos skopane w oscamie.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka


Parabola 180cm - obecnie nieużywana
Laminas 120x130 (60E - 30W) - Dr.HD F16
EchoStar 80cm (Eutelsat 36.0°E) - Showbox Vitamin 5000HD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Showbox Vitamin”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość