Showbox Vitamin 5000 HD

Wszystko na temat odbiorników marki Showbox Vitamin HD 5000
ODPOWIEDZ
Shark13
Bywalec
Bywalec
Posty: 111
Rejestracja: 19 sie 2010, 20:16
Tuner: Showbox Vitamin HD5000
Podziękował: 21 razy
Dostał Podziękowań: 0

Showbox Vitamin 5000 HD

#1171

Post autor: Shark13 » 22 gru 2016, 20:36

Witam
Po powrocie do softu fabrycznego po próbach z Enigmą, mam obecnie w swoim tunerku loader 1.08 i soft 9.60. Chciałbym to zmienić na odpowiednio 1.11 i 9.57. Jaką kolejność wgrywania oprogramowania najlepiej zastosować?



Awatar użytkownika
Tomek22
DX-er
DX-er
Posty: 2970
Rejestracja: 05 cze 2010, 12:25
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD+Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m. Corab 60cm
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm. TM-1 (biały)
Lokalizacja: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował: 927 razy
Dostał Podziękowań: 270 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1172

Post autor: Tomek22 » 22 gru 2016, 21:32

musisz wgrać ponownie 99.60 a potem 99.55 lub 99.57


Showbox Vitamin 5000HD
Prof 7301 S2

Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-40.5*W(bez 76.5*E i 78*E) Ku: Inverto Black Ultra (przerobiony) C: Kaonsat KS-N201G
WiMAX interference (od 3530MHz do 3790MHz duże zakłócenia)
Invacom SNF-031, TM-1 (biały), Siłownik 24', Deklinacja 12'

Awatar użytkownika
Jalocha
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1793
Rejestracja: 17 lut 2009, 17:29
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 22 razy
Dostał Podziękowań: 43 razy
Kontakt:

Showbox Vitamin 5000 HD

#1173

Post autor: Jalocha » 26 sty 2019, 15:45

Czy komuś działał normalnie diseqc 1.1 bez enigmy? U mnie ciągle są zaniki sygnału albo w ogóle go nie ma. Nawet zdarza mu się pomylić satelity... Zmiana softu i przywracanie ustawień fabrycznych nie pomaga.


Todo es mentira en este mundo... todo es mentira la verdad...

Famaval 110cm (5W+4W+1W+3E+5E+7E+10E)
Mabo 105cm (9E+13E+16E+19.2E+23,5E)
Corab 90cm (39E+42E)
Openbox S2 Mini HD, U2C Denys

E-sporadic: dipol 1-elem. R1/R2/E2/E3/E4
UKF: Wittenberg 5-elem. + Sony ST-370S

wojtekrak743
nowy
nowy
Posty: 1
Rejestracja: 04 mar 2019, 19:54
Tuner: Showbox VITAMIN 5000 HD
Antena: 90
Konwerter: sharp
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Showbox Vitamin 5000 HD

#1174

Post autor: wojtekrak743 » 07 mar 2019, 17:33

panowie skąd wziąści oscam do tego tunka pod orginalny soft producęta aby chodziła karta nc+ mo nic mi nie dziala



Awatar użytkownika
Jacek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1903
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 24 razy
Dostał Podziękowań: 78 razy
Kontakt:

Showbox Vitamin 5000 HD

#1175

Post autor: Jacek » 07 mar 2019, 21:04

Pod oryginalny soft to oscam nie ma. A jaka to karta?. Można przyjąć, że aktualnie są dwa rodzaje kart tzw camaleon po starej cyfrze i niebieskie po n. Idąc dalej możesz mieć camaleon z FDEC.


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Showbox Vitamin”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość