Vu+ Uno 4K SE

Wszystko ona temat odbiorników VU+
mirga1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 369
Rejestracja: 06 maja 2018, 9:29
Tuner: pionieer 1530
Antena: corab
Konwerter: zez na 7 konwerterów
Podziękował: 19 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Vu+ Uno 4K SE

#21

Post autor: mirga1 » 07 paź 2021, 16:49

Kami3n147 - A robiłeś próby na innym image np. na wymienionym przeze mnie OpenPli? Może tam zadziała jak tak bardzo Ci zależy na db a nie snr-ach.



dodom@n
Ekspert
Ekspert
Posty: 864
Rejestracja: 18 paź 2016, 19:33
Tuner: VU+
Antena: Famaval90
Konwerter: Inverto
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 101 razy

Vu+ Uno 4K SE

#22

Post autor: dodom@n » 07 paź 2021, 17:08

mirga1 pisze:
07 paź 2021, 16:46
A jak ma się ten plugin do skanowania transponderów na satelicie?
zainstaluj to się przekonasz :yes:

poza tym po co instalować wykastrowane PLI :grin:



Awatar użytkownika
amarok4
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 377
Rejestracja: 10 lip 2012, 20:31
Tuner: Vu+ Ultimo 4k
Antena: T90, e85
Konwerter: Inverto black
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 24 razy

Re: Vu+ Uno 4K SE

#23

Post autor: amarok4 » 07 paź 2021, 17:15

VTI dla Vu najlepsze, sam zmieniłem z ATV na moich tunerach


Anteny:
Wavefrontier T90
1.9e, 4.8e, 9e, 10e, 13e, 16e, 19.2e, 23.5e, 26e, 28.2e, 26e, 31.5e, 33e, 36e, 39e, 42e, 45e, 51.5e, 52e
Maximum e85
27.5w, 22w, 15w, 5w, 4w, 1w, 7e

Tunery:
Vu+, Dreambox, Zgemma, Octagon, AX

mirga1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 369
Rejestracja: 06 maja 2018, 9:29
Tuner: pionieer 1530
Antena: corab
Konwerter: zez na 7 konwerterów
Podziękował: 19 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Vu+ Uno 4K SE

#24

Post autor: mirga1 » 07 paź 2021, 18:04

dodom@n - właśnie odinstalowałem ten plugin. Dla mnie to jest zwykły gadżet nic nie wnoszący do edycji i skanowania transponderów.
amarok4 - koledze natomiast proponowałem by zainstalował inny image (niekoniecznie OpenPli) by sie przekonać a nie bazować tylko na ATV. Skoro VTI najlepsze to może polecisz mu ten obraz oraz wskażesz konfigurację by pozbył się problemu.



dodom@n
Ekspert
Ekspert
Posty: 864
Rejestracja: 18 paź 2016, 19:33
Tuner: VU+
Antena: Famaval90
Konwerter: Inverto
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 101 razy

Vu+ Uno 4K SE

#25

Post autor: dodom@n » 07 paź 2021, 18:25

Dla mnie to jest zwykły gadżet nic nie wnoszący do edycji i skanowania transponderów.
a co to ma wspólnego do pytania ?
Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić aby pokazywał poziom sygnału w dB, a nie %? Posiadam OpenATV 6.4.
VTI dla Vu najlepsze
choćby mi dawali kasę aby mieć te image to nie wgram tego badziewia na moje tunery :grin:

dla przykładu czas pracy box-a na OpenATV :yes:
Current Time: 07.10.21 | 18:34:24 Start Time: 13.12.20 | 07:52:13 OSCam Run Time: 298d 09:42:11
może podasz czas pracy na VTI :grin:



mirga1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 369
Rejestracja: 06 maja 2018, 9:29
Tuner: pionieer 1530
Antena: corab
Konwerter: zez na 7 konwerterów
Podziękował: 19 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Vu+ Uno 4K SE

#26

Post autor: mirga1 » 07 paź 2021, 18:57

dodom@n - A jak ma się ten plugin do skanowania transponderów na satelicie?
zainstaluj to się przekonasz
Wtrąciłeś temat więc Ci odpowiedziałem. Nadal nie widzę propozycji odpowiedzi z poziomu VTI w temacie podmiany SNR na db...
Nie uzywam tego obrazu więc nie wiem jak tam wygląda ta opcja. Prosiłbym o sprawdzenie z poziomu menu a nie pluginu.



dodom@n
Ekspert
Ekspert
Posty: 864
Rejestracja: 18 paź 2016, 19:33
Tuner: VU+
Antena: Famaval90
Konwerter: Inverto
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 101 razy

Vu+ Uno 4K SE

#27

Post autor: dodom@n » 07 paź 2021, 19:18

Nadal nie widzę propozycji odpowiedzi z poziomu VTI w temacie podmiany SNR na db...
no bo na takie badziewia jak zgemy czy jak to się zwie ni ma :grin:

tak off bo widzę,że mam do czynienia z egeniuszem :thumbsdown:



mirga1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 369
Rejestracja: 06 maja 2018, 9:29
Tuner: pionieer 1530
Antena: corab
Konwerter: zez na 7 konwerterów
Podziękował: 19 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Vu+ Uno 4K SE

#28

Post autor: mirga1 » 07 paź 2021, 19:44

dodom@n - Co ty masz za sprzęt? Jeżeli miałbyś VU+ to zerknąłbyś w menu i byłoby po problemie a nie pisał pustych frazesów i ubliżał.



Awatar użytkownika
Kami3n147
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 535
Rejestracja: 22 cze 2012, 16:56
Tuner: Dreambox DM900, VU+ Uno 4K SE
Antena: Famaval 110 TRX-EL Alu
Konwerter: Televes Twin 747802
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Podziękował: 75 razy
Dostał Podziękowań: 39 razy

Vu+ Uno 4K SE

#29

Post autor: Kami3n147 » 08 paź 2021, 10:48

Rozumiem, że VTi to oprogramowanie od producenta? Czy na tym sofcie działa skin Black Harmony? Kiedyś próbowałem podejść pod VTi, ale z fabryczną skórką był dla mnie nieczytelny.
Jak jest z modułami CI+ w tym sofcie? Działają od strzała, czy trzeba coś doinstalować? Jeśli tak to co?


Famaval 110 TRX-EL Alu + Televes Twin 747802 + Moteck SG-2100A: 75.0*E <--> 30.0*W
Dreambox DM900 Triple DVB-S2X MS & DVB-T2

Awatar użytkownika
amarok4
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 377
Rejestracja: 10 lip 2012, 20:31
Tuner: Vu+ Ultimo 4k
Antena: T90, e85
Konwerter: Inverto black
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 24 razy

Re: Vu+ Uno 4K SE

#30

Post autor: amarok4 » 08 paź 2021, 14:40

Ja mam black harmony na vti. Moduły C+ ECP, Tricolor czy Tivusat działają idealnie. Xtra się wieszał.


Anteny:
Wavefrontier T90
1.9e, 4.8e, 9e, 10e, 13e, 16e, 19.2e, 23.5e, 26e, 28.2e, 26e, 31.5e, 33e, 36e, 39e, 42e, 45e, 51.5e, 52e
Maximum e85
27.5w, 22w, 15w, 5w, 4w, 1w, 7e

Tunery:
Vu+, Dreambox, Zgemma, Octagon, AX

ODPOWIEDZ

Wróć do „VU+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości