AXAS HIS Twin

Dział poświęcony problemom z działaniem sprzętu TV SAT - usterki,naprawy, przeróbki itp.
andrzejsmok1
nowy
nowy
Posty: 1
Rejestracja: 01 maja 2020, 22:50
Tuner: axas his twin
Antena: satelitarna
Konwerter: inverto qad
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

AXAS HIS Twin

#1

Post autor: andrzejsmok1 » 06 maja 2020, 0:05

AXAS HIS Twin- jestem początkujacy ) własnie chcąc zmienić oprogramowanie ( ver.OpenATV 6.2 ) na wersję nowszą 6.3 z pozycji dekodera i pobrania jej poprzez pendrive w wersji tej skompresowanej już w samej końcowce pobierania rozłaczyło sie wszystko a po chwili na ekranie TV pojawił się tylko napis z logo tego dekodera ,a na wyświetlaczu decodera napis boot po kilku po kilku próbach włanczenia i wyłanczenia niestety bez efektu startu decodera , dałem spokój i ewent. może mógłbym coś o takim problemie dostać jakąś poradę od Was :smile1:
to daję ewent jeszcze mój adres e-mail do ewent korespondencji / smok1968@op.pl



Bolek
nowy
nowy
Posty: 1
Rejestracja: 04 lis 2022, 11:19
Tuner: Axas
Antena: Satelitarna
Konwerter: 1
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

AXAS HIS Twin

#2

Post autor: Bolek » 04 lis 2022, 11:26

Mam taki sam problem ,mój email:zeroboleslaw@gmail.com



Awatar użytkownika
Kami3n147
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 543
Rejestracja: 22 cze 2012, 16:56
Tuner: Dreambox DM900, VU+ Uno 4K SE
Antena: Famaval 110 TRX-EL Alu
Konwerter: Televes Twin 747802
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Podziękował: 76 razy
Dostał Podziękowań: 40 razy

AXAS HIS Twin

#3

Post autor: Kami3n147 » 05 lis 2022, 11:00

Oprogramowanie należy pobrać ręcznie ze stronki, a następnie wrzucić je na pendrive lub kartę pamięci. Podczas bootowania przytrzymać jakiś przycisk - zazwyczaj jest to włącznik na przednim panelu.
http://images.mynonpublic.com/openatv/c ... xashistwin
Powyższa opcja jest jedyną prawilną dostępną opcją, przy flashowaniu online zazwyczaj coś idzie nie po naszej myśli. Tutaj jak widać najnowsza wersja to 7.0, a nie żadne archaiczne 6.2, czy 6.3.

Instrukcja(wrzucić w google translate):https://www.opena.tv/axas-his-twin/5084 ... -boot.html


Famaval 110 TRX-EL Alu + Televes Twin 747802 + Moteck SG-2100A: 75.0*E <--> 30.0*W
Dreambox DM900 Triple DVB-S2X MS & DVB-T2

mirga1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 380
Rejestracja: 06 maja 2018, 9:29
Tuner: pionieer 1530
Antena: corab
Konwerter: zez na 7 konwerterów
Podziękował: 20 razy
Dostał Podziękowań: 23 razy

AXAS HIS Twin

#4

Post autor: mirga1 » 05 lis 2022, 15:55

Wg mnie lepszym i prostszym softem do konfiguracji jest OpenPli. Do pobrania tu: https://openpli.org/download/axas/E4HD+4K+Ultra



markar
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 332
Rejestracja: 26 maja 2010, 14:27
Tuner: Ultimo 4K
Antena: Triax TD100, 3*Televes, Famaval
Konwerter: Mnóstwo
Podziękował: 72 razy
Dostał Podziękowań: 8 razy

AXAS HIS Twin

#5

Post autor: markar » 07 lis 2022, 21:20

W tym tunerze to wgrać tylko soft i ustawić listę kanałów. Dogranie np. Black Harmony to juz tunery martwy. Nie warty tych pieniędzy. Lepiej dołożyć i kupić Bre2ze.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat i serwis”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości