Solo4k brak sygnału, na Uno4kse jest

Dział poświęcony problemom z działaniem sprzętu TV SAT - usterki,naprawy, przeróbki itp.
Awatar użytkownika
amarok4
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 206
Rejestracja: 10 lip 2012, 20:31
Tuner: Vu+ Ultimo 4k
Antena: T90, e85
Konwerter: Inverto black
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 9 razy

Solo4k brak sygnału, na Uno4kse jest

#1

Post autor: amarok4 » 19 gru 2020, 14:21

Witam.
Mam problem z tunerami jak w temacie z odbiorem
4k z Intelsata 1*W. Sygnały wyglądają tak:
Mooz 4k:
S4k - 0%
U4kse - 62%

Dla porównania:
Mooz dance HD
S4k - 81%
U4kse - 71%

Różnią się tym, że solo ma głowice fbc.
To jest zez od 16*e, kiedy był od 13*e było tak:
Mooz 4k
S4k - 36%
U4kse - 70%

Z anteny więcej nie wycisnę a 16*e muszę mieć jako główny. Rozmiar czaszy 110cm.


Anteny:
Wavefrontier T90
4w, 1w, 1.9e, 4.8e, 9e, 10e, 13e, 16e, 19.2e, 23.5e, 26e, 28.2e, 26e, 31.5e, 33e, 36e, 39e
Maximum e85
36e, 42e, 45e, 51.5e, 52e, 53e, 66e
Technisat 85cm
30w <---> 90e

Tunery:
Vu+Ultimo 4k 
Vu+Solo 4k
Vu+Uno 4k SE
Zgemma h9s

Multiswitche:

Premium X 17/12
Johanson unicable

Awatar użytkownika
amarok4
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 206
Rejestracja: 10 lip 2012, 20:31
Tuner: Vu+ Ultimo 4k
Antena: T90, e85
Konwerter: Inverto black
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 9 razy

Solo4k brak sygnału, na Uno4kse jest

#2

Post autor: amarok4 » 19 gru 2020, 16:26

Problem rozwiązany, okazało się że kabel przy dekoderze ma minimalny luz. Dziwne, że wszytko inne działało..


Anteny:
Wavefrontier T90
4w, 1w, 1.9e, 4.8e, 9e, 10e, 13e, 16e, 19.2e, 23.5e, 26e, 28.2e, 26e, 31.5e, 33e, 36e, 39e
Maximum e85
36e, 42e, 45e, 51.5e, 52e, 53e, 66e
Technisat 85cm
30w <---> 90e

Tunery:
Vu+Ultimo 4k 
Vu+Solo 4k
Vu+Uno 4k SE
Zgemma h9s

Multiswitche:

Premium X 17/12
Johanson unicable

ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat i serwis”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości