FRANSAT

Forum poświęcone działalności i ofercie zagranicznych platform cyfrowych
dodom@n
Ekspert
Ekspert
Posty: 745
Rejestracja: 18 paź 2016, 19:33
Tuner: VU+
Antena: Famaval90
Konwerter: Inverto
Podziękował: 21 razy
Dostał Podziękowań: 90 razy

FRANSAT

#541

Post autor: dodom@n » 18 maja 2022, 22:06

To chyba jedyna okazja do oglądania turnieju w jakości 4K
zapewne wzorem ubiegłych lat Eurosport 4K wystartuje w HD+ :yes:



big-apple
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1481
Rejestracja: 09 sty 2011, 15:22
Tuner: SOLO 4k ,duo2
Antena: 94cm USASL
Konwerter: inverto premium
Podziękował: 13 razy
Dostał Podziękowań: 25 razy

FRANSAT

#542

Post autor: big-apple » 19 maja 2022, 18:14

dodom@n pisze:
18 maja 2022, 22:06
To chyba jedyna okazja do oglądania turnieju w jakości 4K
zapewne wzorem ubiegłych lat Eurosport 4K wystartuje w HD+ :yes:
No ale to jest ta różnica za Fransat 4k nie płacisz bo to jest kanał free. W HD+ trzeba te kilka euro zapodać.
Zabezpiecznie Fransata 4k demo jest to samo co BIS TV



Awatar użytkownika
Pernambuco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 990
Rejestracja: 16 lis 2019, 12:46
Tuner: Vu+ Uno4K SE
Antena: WaveFrontier T90
Konwerter: Inverto Ultra Black
Lokalizacja: okolice Warszawy
Podziękował: 167 razy
Dostał Podziękowań: 130 razy

FRANSAT

#543

Post autor: Pernambuco » 19 maja 2022, 21:27

big-apple pisze:
19 maja 2022, 18:14
... za Fransat 4k nie płacisz bo to jest kanał free...
Kanał FRANSAT UHD ma kodowanie VIACCESS.
Do odbioru potrzebny jest sprzęt certyfikowany przez FRANSAT: moduł/dekoder wraz z opłaconą kartą.
Sama karta, tym bardziej NIE opłacona = NIE wystarczy.

Info otrzymałem, gdyż posiadam opłaconą kartę, zarejestrowaną na stronie FRANSAT.


tunery: Vu+ Duo4K SE & Uno4K SE (OpenATV 6.4), nBox_E2 (OpenPLi 8.6)
anteny: WaveFrontier T90 (42E-39E-36E-28E-23E-19E-16E-13E-9E-5E-1W), Famaval 135AE Alu (30W), Mabo offset 165AE Alu (5W)
zestaw 66E <-> 30W: antena Laminas AS-1500, obrotnica Moteck H180, pozycjoner Primesat PR-1200 (V-Box II)
zestaw 56E <-> 30W: antena SMW OA-1400, siłownik Nokia 18", pozycjoner Hyro (V-Box II)

dodom@n
Ekspert
Ekspert
Posty: 745
Rejestracja: 18 paź 2016, 19:33
Tuner: VU+
Antena: Famaval90
Konwerter: Inverto
Podziękował: 21 razy
Dostał Podziękowań: 90 razy

FRANSAT

#544

Post autor: dodom@n » 19 maja 2022, 22:42

No ale to jest ta różnica za Fransat 4k nie płacisz bo to jest kanał free.
od czasu jak posiadam w/w kartę nie odebrałem nawet na module/karta kanałów 4K :grin:



Awatar użytkownika
Pernambuco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 990
Rejestracja: 16 lis 2019, 12:46
Tuner: Vu+ Uno4K SE
Antena: WaveFrontier T90
Konwerter: Inverto Ultra Black
Lokalizacja: okolice Warszawy
Podziękował: 167 razy
Dostał Podziękowań: 130 razy

FRANSAT

#545

Post autor: Pernambuco » 20 maja 2022, 12:18

dodom@n pisze:
19 maja 2022, 22:42
... nie odebrałem nawet na module/karta kanałów 4K ...
U mnie natomiast kanał FRANSAT UHD mam dostępny dla karty "PC6 4 ons" w module NEOTION.
Zresztą jedyny kanał 4K-UHD na 5W.
Leci na nim zapętlone DEMO ze słoniami, krajobrazami i sportem.


tunery: Vu+ Duo4K SE & Uno4K SE (OpenATV 6.4), nBox_E2 (OpenPLi 8.6)
anteny: WaveFrontier T90 (42E-39E-36E-28E-23E-19E-16E-13E-9E-5E-1W), Famaval 135AE Alu (30W), Mabo offset 165AE Alu (5W)
zestaw 66E <-> 30W: antena Laminas AS-1500, obrotnica Moteck H180, pozycjoner Primesat PR-1200 (V-Box II)
zestaw 56E <-> 30W: antena SMW OA-1400, siłownik Nokia 18", pozycjoner Hyro (V-Box II)

big-apple
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1481
Rejestracja: 09 sty 2011, 15:22
Tuner: SOLO 4k ,duo2
Antena: 94cm USASL
Konwerter: inverto premium
Podziękował: 13 razy
Dostał Podziękowań: 25 razy

FRANSAT

#546

Post autor: big-apple » 21 maja 2022, 11:10

Pernambuco pisze:
19 maja 2022, 21:27
big-apple pisze:
19 maja 2022, 18:14
... za Fransat 4k nie płacisz bo to jest kanał free...
Kanał FRANSAT UHD ma kodowanie VIACCESS.
Do odbioru potrzebny jest sprzęt certyfikowany przez FRANSAT: moduł/dekoder wraz z opłaconą kartą.
Sama karta, tym bardziej NIE opłacona = NIE wystarczy.

Info otrzymałem, gdyż posiadam opłaconą kartę, zarejestrowaną na stronie FRANSAT.
Ma kodowanie Viaccess ale kanał nie jest dodatkowo płatny. Są 2 rodzaje kart. 4 ans i beztermnowa. W HD+ żeby mieć dostęp do tego kanału 4k trzeba opłącić miesiąc. NA Fransacie kanał 4k demo jest dla wszystkich bez opłat.



Awatar użytkownika
Pernambuco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 990
Rejestracja: 16 lis 2019, 12:46
Tuner: Vu+ Uno4K SE
Antena: WaveFrontier T90
Konwerter: Inverto Ultra Black
Lokalizacja: okolice Warszawy
Podziękował: 167 razy
Dostał Podziękowań: 130 razy

FRANSAT

#547

Post autor: Pernambuco » 21 maja 2022, 12:00

big-apple pisze:
21 maja 2022, 11:10
... Ma kodowanie Viaccess ale kanał nie jest dodatkowo płatny. Są 2 rodzaje kart. 4 ans i beztermnowa...
Żeby oglądać ten kanał należy posiadać (np.) kartę+moduł FRANSAT, a tych za darmo NIE rozdają.
Przykładowo ja za swoją kartę "4 ans" (4-letni dostęp do kanałów) zapłaciłem 25 EUR na EBAY. Do tego dochodzi koszt modułu.


tunery: Vu+ Duo4K SE & Uno4K SE (OpenATV 6.4), nBox_E2 (OpenPLi 8.6)
anteny: WaveFrontier T90 (42E-39E-36E-28E-23E-19E-16E-13E-9E-5E-1W), Famaval 135AE Alu (30W), Mabo offset 165AE Alu (5W)
zestaw 66E <-> 30W: antena Laminas AS-1500, obrotnica Moteck H180, pozycjoner Primesat PR-1200 (V-Box II)
zestaw 56E <-> 30W: antena SMW OA-1400, siłownik Nokia 18", pozycjoner Hyro (V-Box II)

big-apple
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1481
Rejestracja: 09 sty 2011, 15:22
Tuner: SOLO 4k ,duo2
Antena: 94cm USASL
Konwerter: inverto premium
Podziękował: 13 razy
Dostał Podziękowań: 25 razy

FRANSAT

#548

Post autor: big-apple » 22 maja 2022, 11:20

Mowa o jest o dostępności kanału który nie jest dodatkowo płatny. W Karcie HD+ trzeba opłacić miesiąc . W wypadku Fransat 4k masz to w ofercie na stale. Wcześniej był tez TF1 4k .



piotro
Początkujący
Początkujący
Posty: 63
Rejestracja: 29 lip 2012, 18:15
Tuner: Vu+ DUO 4K SE
Antena: Maximum T-90
Konwerter: 15x Ku-Band (V/H) 1x Ku-Band (L/R); 1x C-Band
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 7 razy
Dostał Podziękowań: 0

FRANSAT

#549

Post autor: piotro » 27 cze 2022, 19:11

Pakiet Bis Panorama dostępny bez dodatkowych opłat. Ktoś wie jak długo potrwa promocja?
Załączniki
1_0_16_D2_4EE8_55F_DDE0000_0_0_0_20220627190956.jpg
1_0_19_D4_4EE8_55F_DDE0000_0_0_0_20220627190909.jpg



ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagraniczne platformy cyfrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: dodom@n, Maxx@, Tapatik i 5 gości